
Utan jäst och utan ugn, men ändå utsökt och krispigt. Detta snabba bröd bakar jag i Air Fryer.
Den oljefria fritösen, en kompakt hushållsapparat, blir allt populärare tack vare sin förmåga att tillaga smakrika rätter på ett hälsosammare sätt, vilket sparar både tid och pengar. Få vet att man kan baka hembakat bröd med mjuk insida och krispig skorpa. Upptäck ett enkelt och snabbt recept på bröd utan jäst med den oljefria fritösen.
Kan man baka bröd i Air Fryer?
I Air Fryer kan man tillaga massor av läckra och hälsosamma rätter. Man kan laga ägg och till och med baka kakor. Den är också perfekt för att tillaga hembakat bröd utan jäst, som kan serveras hela dagen, från frukost till middag. Detta bröd smakar bättre än det från bageriet. Under bakningen växer det jämnt, insidan är mjuk och aromatisk och skorpan är behagligt krispig.
Varför är det värt att baka bröd i Air Fryer?
- Tid: Air Fryer värms upp snabbare än en traditionell ugn, vilket minskar bakningstiden för brödet.
- Energi: när du bakar bröd förbrukar Air Fryer mindre energi än en elektrisk eller gasugn.
- Smak: bröd utan jäst som bakas i Air Fryer har en fantastisk doft och en utsökt smak, och skorpan är krispig.
- Portioner: på grund av det begränsade utrymmet i Air Fryer kan du baka små bröd, tillräckligt för hela familjen under en dag.

Hur bakar man krispigt bröd i Air Fryer?
Receptet på hembakat bröd utan jäst som bakas i Air Fryer är mycket enkelt. Den största fördelen är tillagningstiden. Det tillsätts ingen jäst i degen, så man behöver inte vänta på att den ska jäsa. Gräddningen tar inte heller lång tid. Ingredienslistan är ganska kort och innehåller enkla produkter som lätt kan köpas i många butiker året runt. Smaken på brödet från Air Fryer som tillagas enligt detta recept förstärks med gul ost och basilika. Dessa två ingredienser gör brödet mer mättande och ger det en fantastisk smak och doft.
Hur tillagar man ett hembakat bröd utan jäst i Air Fryer? Med detta recept går det snabbt och enkelt. Du behöver bara några få ingredienser och lite ledig tid för att kunna njuta av ett läckert hembakat bröd tillagat i Air Fryer.
- Steg 1: Blanda de torra ingredienserna
- Steg 2: Blanda de våta ingredienserna
- Steg 3: Blanda de torra ingredienserna med de våta och knåda bröddegen
- Steg 4: Forma brödet
- Steg 5: Grädda brödet utan jäst i fritösen utan olja

Hur länge ska brödet gräddas i fritösen utan olja?
Air Fryer gör det möjligt att tillaga en mängd olika rätter, däribland ett läckert hembakat bröd utan jäst. I detta recept lägger du den formade limpan i korgen och ställer in temperaturen på 180 °C. Hur länge ska brödet bakas i Air Fryer? Brödet bakas bara i en halvtimme. Det finns olika modeller av Air Fryers på marknaden, och vissa har ett inbyggt program för att baka hembakat bröd. Du behöver bara välja rätt alternativ så gör apparaten resten av jobbet.
INGREDIENSER
- 2 koppar fullkornsmjöl
- 1 ½ kopp vetemjöl typ 405
- 2/3 kopp mjölk
- 2/3 kopp kärnmjölk
- 1/2 kopp havregryn
- 1/2 kopp riven ost
- 1 ägg
- 2 teskedar bakpulver
- 1 tesked olivolja
- 1 tesked provensalska örter
- 1 tesked salt
STEG-FÖR-STEG-BESKRIVNING
- Häll de två mjölsorterna, havregrynen, den rivna osten, bakpulvret, saltet och de provensalska örterna i en skål. Blanda.
- Häll mjölken och vasslen i en annan skål. Tillsätt ägget och blanda väl.
- Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna lite i taget. Blanda och knåda tills du får en homogen deg.
- Forma en limpa och strö över vetemjöl.
- Lägg den i Air Fryer-korgen. Ställ in temperaturen på 180 °C och grädda i 30 minuter, tills den är torr när du sticker i den med en tandpetare.
- Ta ut den och låt den svalna.
- Servera till frukost, lunch och middag.

